Påskelege for børn og voksne

påskelege for børn og voksne
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Er du i tvivl om, hvad du skal lave i påskeferien? Mulighederne er mange, når det gælder påsken. Der findes mange sjove og kreative påskelege, som både kan foregå inde- og udendørs.

Påskelege for børn og voksne er et sjovt tiltag for at hygge i påsken eller for at få gang i påskefrokosten.

Påskens oprindelse

Påske betegner både den jødiske højtid, Pesach, der fejrer jødernes udvandring fra Ægypten, og den vigtigste og ældste kristne højtid, der markerer Jesus’ død og opstandelse.

I dag er det nok ikke så mange der har Jesus i tankerne ved påsketid, ofte handler tankerne mere om nogle samlede fridage, påskeæg og påskefrokoster. Og siden Jesus´død er der da også kommet flere forskellige traditioner til påsken, som f.eks. at lave gækkebreve, æggejagt, besøg af påskeharen, påskeæg, påskefrokoster og den årlige påskebryg, må selvfølgelig ikke glemmes.

Påsken i Danmark fejres i mange danske hjem med en påskefrokost med mange traditionelle påskeretter som lam, æg, laks, sild på bordet, samt øl (gerne den særlige påskeøl) og snaps. I påskedagene bliver der også spist meget chokolade i Danmark – oftest i form af påskeæg i ren chokolade, marcipanæg eller chokoladekurve.

Påskehare-traditionen har sine rødder helt tilbage til slutningen af 1600-tallet, hvor man første gang hørte om den i Heidelberg i Tyskland. Senere bragte tyske udvandrere traditionen med videre til USA, hvor den blev yderst populær fra midten af 1800-tallet. På trods af dens lange popularitet i udlandet er påskeharen først i nyere tid blevet en tradition i Danmark. Traditionen kom først hertil omkring starten af 1900-tallet. Årsagen til det findes i at harer og kaniner tidligere blev set som skadedyr, der ødelagde bøndernes afgrøder.

I dag er påskeharen kendt for at komme på besøg i folks haver påskemorgen, hvor den gemmer påskeæg rundt omkring i haven til stor begejstring for børnene, som selv skal finde æggene.

Hvornår er det påske i 2024?

Hvilken dato er det påske? Påsken falder forskelligt fra år til år. I 2023 falder påske på følgende datoer:

Søndag 24. marts: Palmesøndag
Torsdag 28. marts: Skærtorsdag
Fredag 29. marts: Langfredag
Søndag 30. marts: Påskedag
Mandag 31. marts: 2. Påskedag

Påskelege for børn

1. Æggejagt: Arranger en æggejagt i haven eller indendørs, hvor deltagerne skal finde små chokoladeæg eller farvede hårdkogte æg.
2. Æggeløb: Arranger et æggeløb, hvor holdene skal transportere et æg fra start til mål uden at tabe det. Dette kan gøres ved at placere ægget på en ske, eller ved at holde det mellem panden og skulderen.
3. Æggemaling: Lav en kreativ æggemalingssession, hvor deltagerne kan dekorere hårdkogte æg med farver, stickers og maling.
4. Påskebingo: Lav et påskebingospil med billeder eller ord relateret til påsken. Deltagerne skal markere de billeder eller ord, der kaldes, på deres bingoark.
5. Påskequiz: Arranger en påskequiz med spørgsmål om påskens historie, traditioner og sjove fakta.
6. Påskeæggekast: Del deltagerne op i hold og arranger en konkurrence, hvor de skal kaste et hårdkogt æg så langt som muligt uden at ødelægge det.
7. Pinseæggevæddeløb: Lav et pinseæggevæddeløb ved at placere æg på skeer, og derefter arrangere et løb, hvor deltagerne skal balancere æggene på skeerne uden at tabe dem.
Disse lege kan tilpasses til både indendørs og udendørs aktiviteter og kan gøre påskeferien sjovere for både børn og voksne.

SE OGSÅ: Påskeæg til voksne 2024

SE OGSÅ: Påskeharens dør – dør til påskeharen

SE OGSÅ: Påsketøj til børn og voksne

 
error: Content is protected !!