Kay Bojesen – ikoniske designerobjekter

kay bojesen dansk design klassisk gave hest hnd abe studenterhue kay bojesen plakat måge uro alletidersgave
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Kay Bojesen og specielt Kay Bojesens ikoniske designerobjekter er et god bud på gaven til ham/hun eller dem der har alt.

Kay Bojesens designerobjekter er nemlig ikke noget de fleste går ud og køber til dem selv, men designet er klassisk og mange elsker det simple i objekterne, farverne og formerne. Kay Bojesens designerobjekter er geniale og kan bruges som en klassisk gave til alt fra barnedåb, housewarming, til jul, jubilæum og rund fødselsdag. 

Kay Bojesen er sølvsmed, designer og kunsthåndværker. Hans allermest berømte og ikoniske designerobjekter som Aben, Sangfuglene, Elefanten, Gravhunden, Turtelduer og Bjørnen. Alle disse figurer er ægte samlerobjekter, som er særdeles velegnede som gaveidéer til eksempelvis bryllup, housewarming og barnedåb, og samtidig pynter de gevaldigt i enhver vindueskarm og stue. En nyere genistreg fra Kay Bojesen er den fine Zebra/Hest. Zebraen i sort/hvid og Hest i mørk valnøddetræ. Kay Bojesens Hest er en klassiker der 1935.

En klassiker der også er tegnet af Kay Bojesen i 1935 er Hund, en fin terrier i natur eller mørk egetræ er som alle andre designer objekter fra Kay Bojesen, i tidsløst design.

Kay Bojesen er din garanti for ægte, dansk design med en lang levetid og et klassisk, tidsløst udtryk, som aldrig går af mode, men som derimod holder år efter år, selv ved daglig brug. Gaver med Kay Bojesen indeni, er et sikkert valg indenfor dansk design og boligindretning.

Kay Bojesen gave

kay bojesen abe kay bojesen gave studentergave klassisk design dåbsgave

Kay Bojesen abe

Den mest populære Kay Bojesen figur er aben. Her ses den i de tre udgaver der findes: Røget eg, teak og limbatræ, samt eg og ahorntræ. Kay Bojesen tegnede den fine abe i 1951 og denne abe er ikonet på Kay Bojesens karrierer og kendt på verdensplan. Aben findes i tre størrelser, hvor den mellemste, er den mest kendte. Hertil kan tilkøbes en studenterhue, hvis det er en studentergave. 

Find aben hos KitchenOne

eller

Find aben hos Bahne

 

kay bojesen abe studenterhue blå studenterhue rød studenterhue til kaj bojesen abe alletidersgave studentergave til ham studentergave til hende

Studenterhue til Kays abe

Er gaven en studentergave, så er det oplagt at Kay Bojesens abe får en studenterhue på. Huen er originalt Kay Bojesen tilbehør og fås i en rød studenterhue, samt en blå studenterhue. Bemærk at aben og dermed også studenterhuen, laves i 3 størrelser, hvoraf den mellemste er den mest kendte. 

Find studenterhuerne hos Bahne

 

kay limousine egetræ alletidersgave gaveinspiration kay bojesen træfigur

Kays Limousine

Limousine fra Kay Bojesen lavet i europæisk egetræ. Den flotte bil har smukke aerodynamiske linjer og taget kan tages af, så bilen omdannes til en cabriolet eller en automobil med kaleche. Bilen er populær som dåbsgave til drenge og kan bruges som legetøj og/pynt på børneværelset. Kays limousine måler 32 cm. Klassisk dansk design.

Find Kays limousine hos Guldsmed Østergaard

eller

Find en lille variant i sort træ hos guldsmed Østergaard

 

kay fanebærer kay bojesen soldat kay bojesen garder dåbsgave studentergave alletidersgave

Fanebærer af Kay Bojesen

Kay Bojesens garder eller fanebærer med dannebrog er endnu en klassiker på gavebordet i forbindelse med dåb, konfirmation og studenterfest. Fanebæreren sættes ofte frem i forbindelse med fødselsdage og ellers er den fin og dekorativ, både i stuen og på børneværelset. 

Find fanebæreren hos Bahne

 

kay bojesen hest træfigur alletidersgave studentergave gave hestepige

Kay Bojesens hest fra 1930erne

Kay Bojesen designede hesten i 1930erne og den blev hurtigt et ikonisk dyr i Kays dyresamling. Det er et klassisk design der med garanti passer ind i ethvert hjem og derved er det den perfekte gaveide. Den er ideel ved særlige anledninger som dåb, fødselsdag eller bryllup. Du kan være sikker på, at hesten vil følge dig hele livet igennem og fortsætte gennem generationer. 

Find hesten hos KitchenOne

 

kay-bojesen-gravhund-alletidersgave studentergave klassisk gave barnedåb træfigur

Kay Bojesens gravhund

Gravhunden kom til verden i 1934 og er designet af Kay Bojesen. Gravhunden er udført i smukt valnøddetræ og udstråler dansk kvalitet. Træ figuren måler 10 x 19 x 6 cm og skulle ikke være en tro kopi af en gravhund, men derimod en legesyg variant. Den skulle være rar at holde om, mens den taler til fantasien og hylder vores indre barn. Træ gravhunden er et dansk designikon og er ligeså kæk som da den blev designet for mange årtier siden.

Find gravhunden hos Bahne

kay bojesen uro måge alletidersgave dåbsgave gave ved fødsel dansk design børneværelset

Måge uro fra Kay Bojesen

Super flot måge uro fra Kay Bojesen. Fuglen er lavet i malet bøg og er oprindeligt lavet i 23 eksemplarer til en udstilling. Nu er mågen lavet i tre størrelser, hvor dette er den mellemste model. Mågen hænger i en specialfremstillet fjeder, der giver uroen en let vuggende bevægelse. Hæng den alene eller sammen med de andre måger i serien. Mål: 31 cm x 6 cm x 27 cm. Oplagt til børneværelset og til sommerhuset. 

Find Kays vuggende måge hos Guldsmed Østergaard

 

kay bojesen politimand politibetjent gave til udlært færdiguddannet politi alletidersgave

Kays politibetjent

Politimanden fra Kay Bojesen blev designet i forbindelse med inspirationen til andre uniformerede institutioner. Politimanden er i samme serie som garderen og postbuddet. Disse uniformerede træ figurer har vundet danskernes hjerter. I dag er de fast inventar i de fleste danske hjem. Politimanden er med sin sorte farve et tidløst indretningselement. Han passer særligt godt ind i det moderne designhjem. Politibetjenten i sortmalet bøg, måler 18 x 7 cm

Find politibetjenten hos Guldsmed Østergaard

 

guldgarder kay bojesen garder i guld design 24 karat alletidersgave guldbryllupgave

Kay Bojesens garder i guld

Kay Bojesen er mest kendt for dine træ figurer, men faktisk designet han i ædelmetaler inden han kastede sin kærlighed på bearbejdet træ. I efteråret 2018 udkom denne flotte kongelige garder i stål med overflade af 24 kt. guld. Denne flotte slanke og elegante Kongelige Garder blev fundet på loftet i en lille papæske mange år efter Kay Bojesens død. Æsken indeholdt et hav af løsdele og små prøver i kobber, og i blandt de mange løsdele lå en færdigsamlet Kongelig Garder i sølv. De små løsdele blev brugt til at finde frem til den perfekte vægt og højde, og det lykkes Kay Bojesen tilsidst. Den Kongelige Garder i poleret stål er rank og stolt i uniform og med den karakteristiske bjørneskindshue. I den højre hånd bærer han et gevær, som støtter på højre skulder, og begge arme er bevægelige. Den Kongelige Garder er en elegant hybrid mellem et stykke legetøj og et kunstværk præcis ligesom de trædyr, som Kay Bojesen senere blev verdenskendt for.

Find Kays guldgarder hos Guldsmed Østergaard

kaj bojesen træfigur alletiders gave kay gravhuns kay hund studenterhue kay bojesen gave til barnedåb studentergave jubilæumsgave

 

kaj bojesen alletiders gave kays julemand kay nisse studentergave dåbsgave konfirmationsgave klassisk gave dansk design

LÆS OGSÅ: 20+ gaveideer til dåbsgave 

LÆS OGSÅ: De bedste konfirmationgaver

 

Kaj Bojesens ikoniske designerobjekter indeholder affiliatelinks til relevante danske webbutikker.

 
 
 
 
 

2 Responses

  1. 10/21/2015

    […] Lucie Kaas har også re-lanceret Gunnar Flørings Danmarkskendte træfigurer fra 50’erne og 60’erne. De rammer spot on til denne tids design idet deres design er enkelt og lidt finurligt. Gunnar Flørings mange træfigurer produceres i eg, bøg og gummitræ og holdes i træ og sort. De er et fint alternativ til Kay Bojesens trædyr, som også er en klassisk god designgave. […]

  2. 09/15/2016

    […] der minder dem om deres fædreland. Her er gavemodtageren mange, men de mest populære er oftest Kay Bojesen figurerne, Lyngby vaserne og Marguerit smykker. Mulighederne er mange. Find noget der har betydning for […]

Skriv et svar

error: Content is protected !!