Værtindegave: Vintermarmelade

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS
Svært ved at finde på en værtindegave? Eller er du træt af altid at komme med det samme?
Hvad med at prøve med en hjemmelavet vintermarmelade? Marmeladen er nem at lave og kræver ikke så mange ingredienser.

Hjemmelavet Vintermarmelade

Kogetid: 1½ time
1 kg økologiske citrusfrugter(appelsin, citron, klementin, lime)
1 kg sukker
Fremgangsmåde:
  1. Vask frugterne, læg dem i en gryde med koldt vand og en tallerken til at holde dem under vand.
  2. Giv dem et opkog og lad dem simre i 1 time under låg.
  3. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Skær dem i kvarte og fjern kernerne (gem dem, de skal bruges senere).
  4. Hak frugten (med skal) i en foodprocessor og hæld det i en ren gryde.
  5. Tilsæt sukker og kernerne (i et tefilter).
  6. Kog marmeladen under jævnlig omrøring til passende konsistens (ca. 30 min.).
  7. Fjern tefiltret. Fyld marmeladen på rengjorte glas (kogt 10 min. i en gryde vand) og luk dem til med det samme.
Tips!
Kog gerne en vaniljestang sammen med frugterne, den giver lidt sødme til marmeladen. Er du i tvivl, om marmeladen har den rette konsistens, så læg en underkop i fryseren i god tid. Læg en teskefuld marmelade på den iskolde underkop og tjek konsistensen efter 30 sekunder. Opskriften er ikke fryseegnet.

Opskrift fundet på www.hjemmet.dk

error: Content is protected !!