Nissedør sæt

nissedør, dør til nisse, gør det selv nissedør, nissestreger, nissedør keramik, nissedør sjov
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Ingen jul uden julehygge,  nisser og nissestreger. Gør julemåneden mere magisk for familiens mindste med et nissedør sæt.

Julen bliver lidt mere hyggelig når man inviterer nissen indenfor med en nissedør.

På loftet sidder nissen med sin julegrød,
sin julegrød, så god og sød,
han nikker, og han spiser, og han er så glad
for julegrød er hans bedste mad.
Men rundt omkring står alle de små rotter,
og de skotter, og de skotter:
“Vi vil så gerne ha’ lidt julegodter,”
og de danser, danser rundt i ring.

Dette er nok en af de sange som de fleste af os forbinder med julen og det er da også en populær sang når der skal danses rundt om juletræet, særligt blandt de yngre deltagere.

Men troen på nissen har stået på længe, faktisk melder historien i følge historikerne at nissernes forfædre var de romerske husguder, også kaldet lares. I Romerriget var det da også en udbredt skik at man havde en lille træfigur stående ved ildstedet, som man gav mad og drikke til, til gengæld sørgede træfiguren for lykke og ro i det hjem den havde til huse. Men blev træfiguren ikke behandlet ordentligt, kunne det gå rigtigt galt.

Traditionen med husguden bredte sig i begyndelsen af vores tidsregning ud over Romerrigets grænser. I den europæiske overtro levede husguderne videre som nisser, der både var drillepinde og hjemmets skytsånder.

I Norden blev nissen en gårdnisse – eller en gårdbo – som boede på loftet i laden eller over stalden. Fra 1800-tallet var gårdboen typisk klædt i gråt og iført rød tophue. Nisser hjalp bonden og passede på gårdens beboere og afgrøder, hvis blot han sørgede for at give nisserne et fad sødgrød med smørklat lørdag aften og ved højtiderne, fx til jul.

Den dag idag tror mange stadig på nisser og hos mange familier er det da også en udbredt tradition at man stiller risengrød til nissen i julemåneden, så nissen ikke driller. For når først en nisse er drillesyg er der ikke grænser for hvad han/hun kan finde på. Særligt over de seneste år er det blevet populært med en nissedør til nissen

Når det er tid til at pynte op, hvorfor så ikke gøre det ordentligt fra starten af? Med et af disse “nissesæt”, som vi så fint vil kalde det, får du en utroligt rustik og “gammeldags” julefornemmelse derhjemme. Placer dekorationen ved dørkarmen, i vinduet eller et andet sted.

Nisse dør 

I juletiden skal man være sød ved nisserne. Pynt fint op til hjemmets nisse med dette nissedørsæt bestående af flere dele.

Find det hos Skiftselv

Nissens loftlem

Gør klar til nissens ankomst med denne loftlem til nisser. Her får du det ultimative materialesæt med forskellige emner til at skabe et stemningsfyldt og hyggeligt miniature univers for nisser og andre julefigurer.  

Find sættet hos Temashop

Dør til nissen

Med disse nissesæt bliver der pyntet fint op til nissen. Sættet består af 6 dele.

Find det hos Skiftselv

Lav falske nissespor med denne form og lad barnet/børnene tro at nissen har været på besøg. Læg skabelonen på gulvet, og drys mel eller flormelis over fodsporene, så vil de se rigtig livagtige ud.

Find skabelonen hos Temashop

Nissedør starterkit

Skab julemagi! Sæt denne lille dør og postkasse op på en væg, og for at opbygge hele miljøet stiller du stigen op til døren og placerer træskoene, grødskålen og dørmåtten ved siden af. Det sætter virkelig gang i fantasien. Og tænk, hvis der faktisk bor en lille nisse bagved døren? Dette startkit kommer med postkasse, et par træsko, en dørmåtte, en stige, en skål med grød og en grå dør. Klæbepuder til montering på væg eller liste medfølger også.

Find sættet hos Partyking

Nissens dør

Gør nemt klar til at nissen rejser ind i december måned. Her får du et komplet sæt til at lave nissens dør. Sættet består af 6 dele.

Find sættet hos Temashop

DIY Nissedør sæt med tilbehør

Her får du et komplet nissedørssæt, som indeholder alt fra selve døren til dekorationer og en LED-kæde, som anvendes med 2 x AA-batterier (medfølger ikke). Indhold: Dør, postkasse, slæde, vejskilt, spand, spade, kost, svampe, juletræer, krans, LED-kæde, kunstsne, filt, pomponer, træstykker, ledning, bånd, skabeloner, tape og limprikker.

Find sættet hos PartyKing

Nissedør Startkit rød

Dette kit indeholder en stige, juletræ, en kost, to kroge, en postkasse, en melpose, en kurv og en dør. Klæbepuder til montering på væg eller liste medfølger også. Nissedøren er fremstillet i plast og måler 18,5 x 12 x 8 cm. Produktet kan genanvendes år efter år.

Find sættet hos PartyKing

SE OGSÅ: Julesweater til børn

Indlægget Nissedør sæt indeholder affiliatelinks

 

error: Content is protected !!