Hjemmebagte vaniljekranse med mandler

Hjemmebagte vaniljekranse med mandler
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Hjemmebagte gaver er altid noget der falder i god smag, og er en god gaveide til den søde tand, som værtindegave eller til personen der ikke ønsker noget. Hjemmebagte vaniljekranse med mandler er en lækker gave at få og gaven kan nydes hele julen igennem.

Ingredienser

500 g.Hvedemel

1 tsk.bagepulver

300 g. Sukker

2 æg

380 g.Smør (Her kan det anbefales at bruge rigtigt smør og ikke blandingsprodukter)

Korn af 1 vaniljestang

2 tsk. Vanilje sukker

100 g. finthakkede mandler

Fremgangsmåde

Start med at blande sukker og smør i en skål, det er her en fordel hvis smørret er stuetemperatur. Tilsæt dernæst æggene og rør rundt. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Bland den og de øvrige tørre ingredienser og kom dem i blandingen med sukker, smør og æg lidt efter lidt. Rør sammen til det hele er godt blandet sammen.

Pak da den færdige ind i husholdningsfilm og stil dejen i køleskab minimum 2 timer.

Ved udformningen af kransene kan der bruges en køkkenmaskine med kødhakker funktion og kage plade med stjerneform. Men man kan også vælge at trille dejen i lange “pølser” i ca. 1 cm tykkelse. Skær “pølserne” i den ønskede længde og form runde ringe/kranse

Bages ved 175 – 200 grader C. alm. ovn i ca. 8 minutter. Husk at holde øje med dem, så de ikke brænder på.

Mandlerne kan sagtens undlades eller med fordel udskiftes med andre nødder.

Find et fint opbevaringsglas eller dåse til opbevaring og som gaveindpakning, bind evt en sløjfe rundt om. Vil du forkæle modtageren yderligere, giv da gaven sammen med noget lækkert the eller kaffe.

 

Kilde: Alletiders Bagebog

error: Content is protected !!