Wally and Whiz Ramadan kalender 2022

ramadan kalender 2022 med slik, wally and whiz ramadan kalender 2022, hvad er ramadan, hvornår er det ramadan 2022, ramadan gaveideer, ramadan gave til voksne, ramadan gave til børn
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Årets ramadan 2022 er lige rundt om hjørnet, en periode på ca. 30 dage, hvor muslimer fra solopgang til solnedgang faster.

Forkæl en muslimsk fastende du holder af med en Wally and Whiz Ramadan-kalender 2022, der gør aftnerne i fastemåneden ekstra festlige.

Ramadan kalender 2022

Ramadan kalenderen fra Wally & Whiz er fyldt med lækre veganske vingummier. De luksuriøse vingummi-tern kan naturligvis spises som et alternativ til dadlerne, når iftar indledes efter solnedgang, eller du kan nyde dem som dessert i løbet af aftenen. Den smukt udsmykkede kalender er fyldt med gourmet-vingummi i 16 forskellige smagskombinationer.

Wally and Whiz ramadan kalender 2022 har 32 låger: en for hver dag i ramadan plus to ekstra til at fejre Eid al-fitr med. Eid Mubarak!

Find ramadan kalenderen hos Coolstuff

Hvad er ramadan?

Det er vigtigt at forstå at ramadan måneden handler ikke bare om at faste, den handler lige så meget om at styrke og fordybe sig i sin tro.

Ramadan er det arabiske navn på den niende måned i den islamiske kalender. Den islamiske kalender er en månekalender. Det betyder, at en måned i denne kalender går fra og med den nat, det er nymåne, til næste nymåne. Den islamiske kalender kaldes ”Hijri-kalender” og har, ligesom solkalenderen, 12 måneder på et år. Da ramadan-måneden er den måned, hvor man faster, bruges navnet ramadan og faste ofte i flæng.

Hvornår er det ramadan?

Hvert år rykker starttidspunktet for ramadanen ca. 10-11 dage frem i forhold til vores normale solkalender. I 2022 starter ramadanen den 2. april og slutter den 2. maj. Datoerne, der annonceres forude, er omtrentlige, fordi du selv, eller et andet menneske, med egne øjne skal have set nymånen på himlen for, at erklære starten på ramadan. I Tyrkiet har man dog som et af de få lande i verden skemalagt ramadan på baggrund af beregninger med solen. Når nymånen er set, er næste morgen første dag i ramadan og dermed den første fastedag. Næste gang der herefter er nymåne, er ramadanen slut. Der er da gået 29 eller 30 dage.

Afslutningen på ramadan

Når sidste dag af ramadanen er forbi, fejrer man de næste 3 dage en fest og højtid, der hedder ”Eid-ul Fitr”. Her samles man første dag til en fælles bøn om morgenen og besøger i de næste dage familie og bekendte for at ønske dem tillykke og velsignelser med ramadanen.

SE OGSÅ:  25+ gaveideer til mor

Kilde: Danskityrkiet og Islam.dk

Indlægget Wally and Whiz ramadan kalender 2022 indeholder reklamelinks til troværdige danske webshops

error: Content is protected !!