Mandelgave 2018 – 10 idéer til årets mandelgave

I vores efterhånden store familie, holder vi jul i Gilleleje, hvor hele familien samles – hvert år. Vi har i mange år holdt en slags sammenskuds-jul, hvor oldefar medbringer vine, mormor køber ænderne og vi står for mandelgaverne. Vi har derfor mange års erfaring i dét med mandelgaver. Mandelgave 2018 skal selvfølgelig ikke afsløres her, men faktisk er det mandelgaver og ikke en enkel mandelgave der skal være klar til den søde traditionsbundne leg om mandler og gaver. Det er nemlig sådan at vi snyder med mandelgaven til børnene. I vores familie er der mandelgave til alle børn, men kun én mandelgave til de voksne. Og det er selvfølgelig den der er spændende.

Vi køber altid en mandelgave til voksne som alle kan have glæde af (selvom det er svært at ramme noget alle vil synes om). Vi forsøger også altid at finde på noget vi ikke ville gå ud og købe til os selv (dvs. noget lækkert) og noget som vi også selv kunne tænke os. Årets mandelgave 2018, er inden undtagelse.

Vores 12 idéer til mandelgaver er både materielle gaver og oplevelsesgaver. Vi oplever at vores familie (og sikkert det meste af Danmark), har taget oplevelsesgaverne til sig. En oplevelsesgave er et sikkert hit hos de fleste – læs mere her, om hvorfor en oplevelse er en god gave. Vi håber du kan lade dig inspirere til mandelgaven anno 2018:

 

hemmelig mandelgave 2018 årets mandelgave 2018 mandelgaven ingen kender indholdet af mandelgave anno 2018

Spændende mandelgave

Denne mandelgave er hemmelig. Flere og flere butikker er begyndt at lave mandelgaver som købes færdigindpakket. Det betyder at du som indkøber af årets mandelgave, ikke ved hvad der er indeni. Det er derfor også spændende for dig. Vi gjorde det sidste år – og det fritog os for forventningerne til indholdet – OG så var det faktisk rigtig spændende! (PS. og indhold der kunne bruges af alle voksne). Vi kan derfor kun anbefale denne metode. Hos Noru har de en hemmelig og spændende mandelgave anno 2018

Gå til Shop

økologisk mandelgave økologisk marcipangris lakrids marcipangris mandelgave 2017

Retro mandelgave – marcipangris 

Nostalisk husker vi at mandelgaven i de gode gamle dage var en marcipangris. Vi er overbevist om at der, stadig er familier i Danmark, der  har en marcipangris som årets mandelgave – hvert år. Men for alle, der gik bort fra den tradition, for mange år siden – kunne det være retro og nostalgisk at introducere en vaskeægte marcipangris som mandelgave i år. Vi husker marcipangrisen som tør og kedelig – men det behøver den ikke at være. Økologisk Supermarked, byder på en økologisk mandelgave i form af en øko marcipangris. Den fås med mørk overtræk, med lakrids og med frysetørret hindbær.

Gå til Shop

 

Juledagbogen mandelgave inspiration mandelgave 2018 årets mandelgave

Familiens Juledagbog

I en tid hvor alt bliver digitaliseret, er der stadig god grund til at gemme minder og traditioner, i det håndskrevne. I år har vi mistet et gammelt familiemedlem og med ham mistede vi også en masse viden om vores families gamle traditioner og julehistorier. De traditioner og julehistorier der er blevet videregivet, vil selvfølgelig fortsætte, mens andre anekdoter og julefortællinger, vil blive glemt 🙁 Derfor er denne familiens Juledagbog en bog, vi ville ønske, vi havde fundet, for flere år tilbage. Familiens Juledagbog indeholder både spørgsmål der kan besvares og tom spalteplads til udfyldning.

Læs mere her 

 

 

oplevelsesmandelgave oplevelse som mandelgave 2017 årets mandelgave 2017

En oplevelse som mandelgave 2017

Oplevelsesgaver er noget vi tror på er kommet for at blive. Oplevelser er skønne for de giver samvær med mennesker vi holder af – og så lagres de på den interne harddisk – hele livet. Mandelgave 2017 kan selvfølgelig godt være en oplevelse for 2. Vælg en oplevelse som alle vi have glæde af uanset alder og køn og glæd familien med en oplevelse som årets mandelgave 2017. Vi har samlet et par bud (udover biografbilletter og cafébesøg), på en oplevelses-mandelgave, som inspiration:

  • En byvandring med et kulturelt tema. Det kunne være i Flammen og Citronens fodspor (billedet) i København eller en kulturel byvandring i Århus.
  • Der findes efterhånden prøvesmagninger overalt i landet og i mange forskellige drikke. Om det er en klassisk vinsmagning, ølsmagning, kaffe, gin, whisky eller rom – afhænger af hvad i foretrækker i Jeres familie. Det er en oplagt gaveidé og en skøn gave at gemme til en kedelig mørk og trisk vinterdag i januar.
  • Gokart eller en anden sport der kan gøre lykke for alle med et konkurrence-gen eller benzin i blodet. Man kan køre mod hinanden eller mod andre og så er det en sjov indendørs oplevelse i det nye år.
  • En byvandring med en af byens stemmer. En mere barsk mandelgave, men hvor I får indsigt i livet på gaden i Jeres by. På godt og ondt – mest ondt. Oplevelsen findes i de største byer i Danmark

Alle oplevelserne – og mange flere – findes hos “Du glemmer det aldrig” og koster under 150 kr pr. person

Gå til Shop

 

velgørenhed som mandelgave 2017 velgørende mandelgave 2017

Velgørenhed i mandelgave

Efter ris ala manden er spist og mandelgaven er udleveret til den heldige, så skal vi alle ind til juletræet i stuen. Her skal vi hygge hele aftenen. Vores juleaften byder på oplæsning af Jule-evangeliet, (rigtig) mange gange rundt om juletræet, julelege, åbning af et bjerg af julegaver og overspisning af alle de mange lækkerier, som bordet bugner med. Vi har mere end rigeligt – og julen byder på endnu flere goder. Det kunne derfor være en idé at bruge mandelgaven som en kærkommen mulighed for at tænke over vores privilligeret liv og hverdag – og sende lidt næstekærlighed ud i verden. Giv velgørenhed i mandelgaven og støt en organisation, som ligger Jeres familie nær. Det kunne være organisationer med nødhjælp, men også Kræftens Bekæmpelse (anden sygdomsorganisation), sorggrupper og hjælpeorganisationer.

Linket nedenfor er en mulighed for at støtte Dansk Røde Kors som mandelgave 2017. Du bestemmer selv beløbet og donationen pakkes ind som en rigtig gave. Støt Røde Kors med en gave fra hjertet. Verden oplever større og hyppige katastrofer, som kræver akut hjælp for at redde menneskeliv – og den hjælp kan du give.

Her giver du et bidrag til Røde Kors, som yder en indsats rigtig mange steder for at støtte sårbare og udsatte mennesker i Danmark og i resten af verden. Dit bidrag vil gå til at hjælpe mennesker ramt af krige og katastrofer, ydelse af nødhjælp og medicin til områder ramt af naturkatastrofer eller epidemier.

Gå til Shop

 

mandelgave 2018 årets mandelgave til hele familien

Bean Boozled – alle kan være med

Det er sjovt! En oplagt mandelgave og en oplagt leg, hvor den søde ventetid går hurtigt. For alle i alle aldre!!! Jelly Beans-spillet som både er det bedste og mest ulækre spil, du har spillet, kommer nu i en flot dåse! Hjulet i låget på Bean Boozled Spinner Tin giver spillet en lykkehjulsvibe, men følelsen af lykke forsvinder som dug for solen, når du bider i en slikbønne med en helt forkert smag – det her ganske enkelt slikroulette!

Reglerne er barnligt enkle: Drej hjulet for at finde ud af, hvilken farve du skal spise. Find en slikbønne i en tilsvarende farve, og spis den. “Problemet” er bare, at Bean Boozled-æsken indeholder ti forskellige farver Jelly Beans, men hele tyve smagsvarianter, så du ved aldrig, hvilken smag du får fat i. Hvad angår udseendet, er jordbærsmoothie-bønnen f.eks. identisk med den, der smager af død fisk. Hvad angår smagen, lover vi, at du kan mærke forskel!

I Bean Boozled bliver hvert tyg en oplevelse! Du får desuden chancen for at opleve, når din familie tager imod udfordringen og forsøger at tygge de ikke alt for delikate slikbønner i sig!

Gå til Shop

brætspil som mandelgave 2017 spil som mandelgaven 2017

Et brætspil som mandelgave 2018

Juleaften eller juledagene kunne bruge på at spille et brætspil. Der er rigtig mange årsager til at vi voksne bør sætte os ned og spille et spil i ny og næ. Et brætspil byder på socialt samvær (uden det foregår online), det er afstressende, en mulighed for at grine sammen og så er vores hjerne vilde med at blive udfordret. Hos Bog & Idé har de et stort udvalg af brætspil, både til voksne og familiespil, hvor børnene også kan være med. Alt fra et klassisk Matador eller Bezzerwizzer, til “Det burde man jo vide”, “Jeg har aldrig” og “Cranium”

Se det store udvalg og overvej om et spil kunne være mandelgaven i år.

Gå til Shop

 

hjemmelavet mandelgave 2017 billig mandelgave 2017

En hjemmelavet mandelgave

Der var engang at hjemmelavet gaver, var noget der hørte til de kreative børn og oldemor der kunne trylle med et par strikkepinde. I dag forbinder vi hjemmelavet gaver som noget der er unikt, skabt med kærlighed og med sans for detaljen (for der er jo ingen af os der gider lavet noget, vi ikke brænder for). En hjemmelavet mandelgave skal derfor skabes ud fra hvad du synes kunne være spændende at skabe. Håndværket kunne være i strik, syltning, syet, hjemmelavet lækkerier, snaps, urteolier, cremer eller dit eget design i et hvilken som helt materiale. Mulighederne er mange og værdien kan ikke gøres op i penge. Vi ville elske at mandelgaven var strømper fra Oldemor, hjemmelavet marmelade fra moster, eller dadelkugler og hjemmeslavet fyldte chokolader fra søster.

Har du mod på en hjemmelavet mandelgave i år? 

 

mandelgave ide mandelgave inspiration 2018 mandelgave til voksne

Termokrus til på farten eller turen

Termokrus er oplagt til pendleren i bil eller med toget. Det er også oplagt til hende på barsel og dem der ofte tager en tur ud i det blå. Et termokrus kan bruges af alle, både på farten og derhjemme i haven. Der findes mange modeller og størrelser, den viste udgave hedder Emsa og rummer 0,36 l.

Se godt godt udvalg hos KitchenOne

 

 

LÆS OGSÅ: Mandelgave idéerne fra 2016

 

Vidste du i øvrigt at legen med en mandelgave, siges at stamme fra de finere franske kredse – helt tilbage fra 1500-tallet. Dengang var det ikke en mandel, men en bønne og den blev bagt ind i brød som man fik ved fejringen af de hellige tre Konger. Den der fandt bønnen fik så “en konges privilegier” og selvfølgelig udnævnt til Konge. I Danmark er legen dateret helt tilbage til 1800-tallet. I Danmark har vi skiftet bønnen ud med en mandel, skiftet brødet ud med ris-ala-mande og skiftet højtiden fra Hellige tre kongersdag til juleaften. Dengang da traditionen blev dansk, var det normalt at gaven var et kys eller en dans af/med vinderens udkårne. Først senere er mandelgaven blevet en faktisk og fysisk gave. Den mest klassiske mandelgave er selvfølgelig en marcipangris – som I vores optik både er klassisk og retro og kan derfor sagtens anvendes som årets mandelgave 2018.

Mandelgave 2018 – 10 idéer til årets mandelgave indeholder relevante affiliatelinks

1 Response

  1. 10/26/2018

    […] I vores efterhånden store familie, holder vi jul i Gilleleje, hvor hele familien samles – hvert år. Vi har i mange år holdt en slags sammenskuds-jul, hvor oldefar medbringer vine, mormor køber ænderne og vi står for mandelgaverne. Vi har derfor mange års erfaring i dét med mandelgaver. Mandelgave 2018 skal selvfølgelig ikke afsløres her, men faktisk er det mandelgaver og ikke en enkel mandelgave der skal være klar til den søde traditionsbundne leg om mandler og gaver. Det er nemlig sådan at vi snyder med mandelgaven til børnene. I vores familie er der mandelgave til alle børn, men kun én mandelgave til de voksne. I dette indlæg sætter vi fokus på mandelgaverne til børnene. Læs mere om mandelgaver til voksne her. […]

error: Content is protected !!