8 gaveidéer til dåbsgave eller navngivningsgave

En barnedåbsgave kan være alt fra praktisk babyudstyr til en personlig gave der har betydning og værdi for barnet i mange år frem. 

Vi vil gerne slå et slag for at dåbsgaven ikke bliver for praktisk. Meget udstyr er jo allerede indkøbt og taget i brug til baby og meget af det dyre legetøj er alt sammen legetøj der er til større børn. Hvis barnet bliver døbt i den alder der er almindelig i Danmark, så kan barnet endnu ikke lege. De gaveidéer vi præsenterer Jer her, er ting som stadig kunne præsentere en værdi og en historie om 5 og 10 år. Det er alle gaver vi selv har modtaget eller set blive givet i andre familier. Snup et par idéer som gave inspiration og se endnu flere idéer til barnedåbsgave i de øvrige indlæg på Alletidersgave.

Nedenfor ses et par idéer til ting der kunne være en barnedåbsgave af værdi og betydning i fremtiden. Læs nedenfor historien og tanken bag ved hver gaveidé.

 

Gave til barnedåb

gave barnedåb inspiration til gave til barnedåb barnedåbsgave gave navngivningsfest gave navnefest personle dåbsgave indgravering

1- Stort gulvflag i rustfrit stål. Flagstangen måler 165 cm og er derfor af en størrelse hvor der kan afmærkes højden på barnet hvert år. Tanken med flaget er at det skal tages frem til fødselsdage igennem barnets barndom. På den måde bliver denne gave til barnedåb, en del af barnets fødselsdagstradition.

Flaget kan købes her

2- Et kors eller et dagmarkors er en klassisk barnedåbsgave. Det kan gives både med eller uden kæde. Det viste kors er fra LUND og fundet hos smykkemester der har over 50 forskellige modeller af kors og dagmarkors. Det er muligt at få lavet en personlig indgravering på bagsiden af korset.

Find et kors som barnedåbsgave her

3- Med et HC Andersens fødselsdagstog, er tanken at det skal tages frem på barnets fødselsdage gennem barndommen (ligesom med flagene). HC Andersen fødselsdagstog bliver trukket af HC Andersen og hver figur i toget fortæller om at af hans eventyr. F.eks. tinsoldaten, den grimme ælling og en af hundene fra eventyret om fyrtøjet. Toget er dansk håndmalet design. Der findes forskellige udgaver af toget.

Se alle udgaver og køb det her

4- Bordflag med Dannebrog, 40 cm højt i rustfrit stål. Bordflaget er personligt med indgraveringer om fødselsdata. Der er også mulighed for at få indgraveret en lille hilsen, et citat eller andet der gør denne barnedåbsgave til en unik og personlig gave. Flaget vil blive en fast del af barnets liv gennem hele barndommen, i kræft af at det tages frem ved hver fødselsdag.

Find det fine Dannebrog med indgravering her

5- En personlig plakat med egne billeder og fødselsdata. Der er mange muligheder for at lave en personlig plakat til børneværelset. Hos Plakattrykkeren kan du selv sammensætte og tegne hvordan din personlige barnedåbsgave skal se ud.

Se mere om få inspiration her

6- En garder. Der findes mange forskellige garder der er fin brugskunst på børneværelset, både når barnet er lille, men også som større. Vi kender alle Kay Bojesens klassiske garder i træ i røde og blå farver. Den er et klassisk bud op en god barnedåbsgave. Her har vi fundet en anden af Kay Bojensens ikoniske garder. Den hedder “Grand Prix – Den kongelige garder” og er lavet i blank stål. Denne flotte slanke og elegante Kongelige Garder blev fundet på loftet i en lille papæske mange år efter Kay Bojesens død. Æsken indeholdt et hav af løsdele og små prøver i kobber, og i blandt de mange løsdele lå en færdigsamlet Kongelig Garder i sølv. De små løsdele blev brugt til at finde frem til den perfekte vægt og højde, og det lykkes Kay Bojesen tilsidst. Den Kongelige Garder i poleret stål er rank og stolt i uniform og med den karakteristiske bjørneskindshue. I den højre hånd bærer han et gevær, som støtter på højre skulder, og begge arme er bevægelige. Den Kongelige Garder er en elegant hybrid mellem et stykke legetøj og et kunstværk præcis ligesom de trædyr, som Kay Bojesen senere blev verdenskendt for.

Den særlige udgave af en garder er fundet hos her Guldsmed Østergaard 

 

7- En sparegris er altid en god idé som en klassisk barnedåbsgave. Den kan stå på værelset i mange år. Denne sparegris er fundet hos smykkemester, der har 118 forskellige sparegrise på lager. Der findes sparegrise der forestiller Kaj, fra Kaj & Andrea, en Ridderborg, en prinsesse og mange mange flere. Det gode ved at finde en sparegris hos smykkemester, er at de indgravere gerne, hvis du vil personliggøre gaven.

Se denne og endnu flere sparegrise med mulighed for indgravering

8- Den sidste gaveidé til en barnedåbsgave er et frugttræ. Et frugttræ vil vokse i haven sammen med barnet og barnet vil vide at det er hans eller hendes træ. Det kan plantes i haven, hvor barnet bor, eller i sommerhuset eller hos bedsteforældre. Et træ er livsgivende, oplysende og en smuk tanke. Hvis du synes om den idé, så find et fint træ på din lokale planteskole

Af flere klassiske gaveidéer til barnedåbsgaven er børneopsparingen, en lille fin salmebog, HC Andersens eventyrer, en børnebibel (hvis denne ikke gives af sognet), børnebestik med indgravering, et navne-armbånd og et dåbsrør.

 

LÆS OGSÅ: Barnedåbsgaver til drenge 

Indlægget 8 gaveidéer til dåbsgave eller navngivningsgave indeholder affiliatelinks

Kilde: https://www.Shopwise.dk/guide-til-barnedaab

 

error: Content is protected !!