Hjemmelavet Vintermarmelade
- Vask frugterne, læg dem i en gryde med koldt vand og en tallerken til at holde dem under vand.
- Giv dem et opkog og lad dem simre i 1 time under låg.
- Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Skær dem i kvarte og fjern kernerne (gem dem, de skal bruges senere).
- Hak frugten (med skal) i en foodprocessor og hæld det i en ren gryde.
- Tilsæt sukker og kernerne (i et tefilter).
- Kog marmeladen under jævnlig omrøring til passende konsistens (ca. 30 min.).
- Fjern tefiltret. Fyld marmeladen på rengjorte glas (kogt 10 min. i en gryde vand) og luk dem til med det samme.
Kog gerne en vaniljestang sammen med frugterne, den giver lidt sødme til marmeladen. Er du i tvivl, om marmeladen har den rette konsistens, så læg en underkop i fryseren i god tid. Læg en teskefuld marmelade på den iskolde underkop og tjek konsistensen efter 30 sekunder. Opskriften er ikke fryseegnet.
Opskrift fundet på www.hjemmet.dk