Rivsalt og saltblok til grillen

rivsalt saltblok bbq grill

Rivsalt (revet salt) er en gastronomisk oplevelse og en helt ny måde at tilføje salt til madvarer. Her bruges et rivejern til saltet – Det er stil!

Det mest kendte krystalsalt stammer fra Pakistan for foden af Himalaya-bjergene. Saltet brydes flere hundrede meter under jordoverfladen og er dannet for mere end 250 millioner år siden efter et urhavs udtørring. Det er et saltkrystal herfra, der følger med produkterne fra RIVSALT og KITCHEN.

rivsalt rive og salt fra himalaya

Krystalsaltet er fyldt med sunde mineraler, som også er med til at give saltet de smukke farver. Den oprindelige RIVSALT er det naturlige valg til spisebordet, mens den meget større rivsalt “KITCHEN” er et fantastisk værktøj, når retterne skal forberedes i køkkenet.

TASTE, BLUE & REFILL repræsenterer krystal-salte med forskellige smage, former og oprindelse, mens BBQ rivsalt tager din grill-oplevelse til et helt nyt niveau.

TASTE RIVSALT

rivsalt taste rivsalt kitchen rivsalt

Tilbered mad med salt fra hele verdenen! Rivsalt er en gastronomisk oplevelse og en helt ny måde at tilføje salt til middagsretterne på! Sættet Rivsalt Taste indeholder saltstykker fra Indien, Bolivia, Østrig & Pakistan.

På afstand kan disse saltstykker ligne krystalsten, men saltstykkerne fra Rivsalt har meget mere at byde på end deres dekorative udseende! Hvert saltstykke har deres egen unikke smag, og egner sig derfor til forskellige retter.

Kala Namak salt (Indien): 
Dette mørke saltstykke har sin egen unikke og eksotisk duft og smag. Saltet fra Indien egner sig derfor særligt til indiske og orientalske retter.
Halit salt (Pakistan): Krystalklart saltstykke som har en typisk saltsmag, og egner sig til alle hverdagens retter.
Rose salt (Bolivia): Saltstykket fra Bolivia, som er et land i Sydamerika med grænse til Brasilien, har en mild men sød smag, som egner denne salttype til kød og grøntsager.
Alpine Rock salt (Østrig): Dette saltstykke har en meget intens smag og egner sig derfor til mørkt kød.

 

BLUE RIVSALT

rivsalt blue

Med sættet Rivsalt Blue kommer 3 saltstykker fra Iran; Persian Blue Rock. Denne salt er noget af det mest sjældne og mest eksklusive salt!
Saltstykkerne kan til forveksling ligne krystalsten, men saltstykkerne har meget mere at byde på. Dets smag er mild men på samme tid også lidt sød, og egner sig derfor til skalddyr, salater og retter fra det franske køkken. Afprøv saltet til dine favoritter og opdag en helt ny og unik smag!

Saltet fra Rivsalt behøver som udgangspunkt ikke at gøres rent, men foretrækker du at rengøre saltstykkerne fra Rivsalt efter brug, kan du blot skylle det under vandhanen. Saltet vil hurtigt tørre igen, og være klar til næste middag eller madlavning.

 

RIVSALT REFILL

rivsalt refill

Rivsalt er en gastronomisk oplevelse og en helt ny måde at tilføje salt til middagsretterne på!
Saltet fra Rivsalt behøver som udgangspunkt ikke gøres rent, men foretrækkes det at rengøre saltstykket fra Rivsalt efter brug, kan det blot skylles under vandhanen. Saltet vil hurtigt tørre igen, og være klar til næste middag eller madlavning. Pakken Refill, som består af 3 stykker salt, er en oplagt mulighed at have i køkkenet, i tilfælde af at saltstykket ikke når at tørre mellem retterne.

Farverne på saltstykkerne varierer alt efter hvor meget jernoxid saltet indeholder.
Indeholder 3 saltstykker fra Himalaya – ca. 150 g.

 

RIVSALT BBQ – Oplagt gave til grillmesteren!

rivsalt saltblok rejer

Til den perfekte grill aften hører Rivsalt BBQ sig til! Saltblokken fra Rivsalt tager dine grill aftener til helt nye højder! Tænd op for din grill og klargør grill maden. Følg nedenstående 6 trin og end med at have det mest velsmagende grill mad!

1. Før første anvendelse af saltblokken fra Rivsalt anbefales det, at du tørrer saltblokken af med en fugtig klud e.lign. Put herefter olie på overfladen, hvor maden skal tilberedes.

2. At varme saltblokken op tager tid – især de første par gange, du benytter saltblokken anbefales det at opvarmningen sker langtsomt.
Bruges en kulgrill skal saltblokken som udgangspunkt ligge i modsatte side end kullet, for at undgå direkte varme. Bruges en gasgrill bør du tænde grillen ved laveste varme og opvarme saltblokken i minimum 15 ved laveste varme. Skru løbende op for varmen, og efter ca. 35 min. vil saltblokken være klar til brug (ca. 250o C – har du ikke et infrarødt termometer, kan du prøve at sprøjte lidt vand på blokken – forsvinder det straks burde saltblokken være varm nok).

3. Læg grillmaden på saltblokken. Er det første gang, du bruger saltblokken BBQ, så start ud med lidt af gangen, til du vender dig til denne madlavningsproces. Husk at bruge køkkenredskaber af metal og ikke af plastik.

4. Når kødet og/eller grøntsagerne er færdige på grillen, tager du maden af og kan lade saltblokken ligge på grillen. Skrab eventuelle madrester af.

5. Før du rengører saltblokken, så lad den køle af i mindst en time. Brug en skuresvamp e.lign. til at tørre saltblokken af. Brug IKKE sæbe til rengøringen. Forsøg at holde saltblokken så tør som muligt gennem rengøringsprocessen, og tør evt. efter med en tør klud, viskestykke e.lign.

6. Bør opbevares tørt.
Salt er et kompliceret og uforudsigeligt stof, der kan derfor komme revner i saltblokken efterhånden, som den bruges. Saltblokken kan desuden tage farve med tiden afhængig af, hvad der bliver tilberedt på saltblokken.
Salt fra Himalaya og saltblokken vejer ca. 3,2 kg.
Saltet fra Rivsalt behøver som udgangspunkt ikke at gøres rent, men foretrækker du at rengøre saltstykkerne fra Rivsalt efter brug, kan du blot skylle det under vandhanen. Saltet vil hurtigt tørre igen, og være klar til næste middag eller madlavning. Hygiejne: Salt er selvdesinficerende, og bakterier kan derfor ikke leve på salt.

 

Indlægget Rivsalt og saltblok til grillen indeholder affiliatelinks


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
FACEBOOK
SHARE