Mandelgave til børn 2018 – 6 idéer til årets mandelgave til børn

mandelgave til børn 2018 mandelgave inspiration mandelgave til teenager mandelgave til piger mandelgave til drenge mandelgave til 10 årig mandelgave til 12 årig

I vores efterhånden store familie, holder vi jul i Gilleleje, hvor hele familien samles – hvert år. Vi har i mange år holdt en slags sammenskuds-jul, hvor oldefar medbringer vine, mormor køber ænderne og vi står for mandelgaverne. Vi har derfor mange års erfaring i dét med mandelgaver. Mandelgave 2018 skal selvfølgelig ikke afsløres her, men faktisk er det mandelgaver og ikke en enkel mandelgave der skal være klar til den søde traditionsbundne leg om mandler og gaver. Det er nemlig sådan at vi snyder med mandelgaven til børnene. I vores familie er der mandelgave til alle børn, men kun én mandelgave til de voksne. I dette indlæg sætter vi fokus på mandelgaverne til børnene. Læs mere om mandelgaver til voksne her.

Vi køber altid en mandelgave til børnene som de kan have glæde af (og som ikke er taget fra deres lange ønskesedel). Til små børn forsøger vi også at finde på noget, der kan optage dem i tiden mellem mandelgave og ris ala mande og til når juletræet tændes. Årets mandelgaver til børn 2018, er inden undtagelse.

Vores 6 idéer til mandelgaver til børn er materielle gaver, da det gerne er noget der må kunne bruges her og nu. Vi håber du kan lade dig inspirere til mandelgaven til de mindste, anno 2018:

 

mandelgave 2018 årets mandelgave til hele familien

Bean Boozled – alle kan være med

Det er sjovt! En oplagt mandelgave og en oplagt leg, hvor den søde ventetid går hurtigt. For alle i alle aldre!!! Jelly Beans-spillet som både er det bedste og mest ulækre spil, du har spillet, kommer nu i en flot dåse! Hjulet i låget på Bean Boozled Spinner Tin giver spillet en lykkehjulsvibe, men følelsen af lykke forsvinder som dug for solen, når du bider i en slikbønne med en helt forkert smag – det her ganske enkelt slikroulette!

Reglerne er barnligt enkle: Drej hjulet for at finde ud af, hvilken farve du skal spise. Find en slikbønne i en tilsvarende farve, og spis den. “Problemet” er bare, at Bean Boozled-æsken indeholder ti forskellige farver Jelly Beans, men hele tyve smagsvarianter, så du ved aldrig, hvilken smag du får fat i. Hvad angår udseendet, er jordbærsmoothie-bønnen f.eks. identisk med den, der smager af død fisk. Hvad angår smagen, lover vi, at du kan mærke forskel!

I Bean Boozled bliver hvert tyg en oplevelse! Du får desuden chancen for at opleve, når din familie tager imod udfordringen og forsøger at tygge de ikke alt for delikate slikbønner i sig!

Gå til Shop

 

bullit journal mandelgave til børn 2018

Bulit Journal til den kreative pige

En bullit Journal er en notesbog med prikker. Det giver plads til tegninger og kreative idéer. Det er et stort hit blandt unge piger i disse år (måske fordi det netop ikke foregår digitalt). Se mere om hvad en Bulit Journal er her. Notesbøgerne fås i mange farver og det er oplagt at vælge en pakke tusher (dem der kan tegne helt tyndt og fint (fine line)).

Find dem her

 

chokoladebar makers mandelgave til børn 2018

Lav chokoladebars

En mandelgave til børn – vel at mærke et do-it-yourself barn. Mandelgaveidéen er til ham eller hende, der gider at bage kage eller hjælpe til i køkkenet. Eller ham eller hende der ELSKER en god chokolade bar. Sig det med chokolade! Chocograms er chokoladeforme med tekstplader, der kan skiftes ud – kombiner pladerne og lav personlige chokoladestykker med tekster som “Friends Forever” og “Made with Love”! 5 forme og tekstplader medfølger i dette sjove pusleri til store og små – hvad står der på dit chokoladestykke?

Find det hos CoolStuff

 

mandelgave til børn vr-briller til smartphone mandelgave 2018 mandelgaveinspiration

Virtual reality gadget til smartphone

Enhvert barn har efterhånden en smartphone i dag – og hvis de ikke har, så kan denne gadget bruges med mors og fars telefoner. Den såkaldte virtuelle virkelighed, virtual reality eller VR, som det forkortes til, er meget sjovere. Dyk dybt ned i havet! Prøv en superspændende rutsjebane! Flyv omkring i et jagerfly! Hvis du kan forestille dig det, så er der nogen, der kan programmere det, og så er der sikkert også nogen, der gør det. Vooni VR Box Headset med Controller gør virtual reality nemt. Download en app, der understøtter det, sæt din smartphone i headsettet, og tag det på. Så er det bare om at se sig om i den virtuelle verden – som om du er der! Visse spil understøtter også den medfølgende Bluetooth-controller. Og så er du, som man siger, “in for a ride”. Virkelig sjovt – både at spille i VR universet, men også at se andre spille – på slap line.

Find VR brillerne her

 

mandelgave til børn 2018 mandelgave til lidt større børn mandelgave til teenager

Mandelgave til lidt større børn – fra videnskab.dk

Muligvis en lidt nørdet mandelgave, men også en mandelgave der oplyser og ikke mindst, for den søde ventetid til at gå lidt hurtigere. Den er top underholdning og samtidig fyldt med lærdom for alle der ikke er blevet voksne endnu.

Find bogen her

 

de 100 sejeste mennesker mandelgave til børn 2018

Sjov lydbog

Fra Elvis til Einstein, fra Mozart til Moder Teresa. Jacob Riising fortæller vilde og sjove historier om 98 mennesker og 1 hest, der har gjort verden til et bedre og sjovere sted. Til sidst er en side med plads til at man selv kan tegne og fortælle om et sejt menneske.

Vidste du, at der var en læge, som frarådede Messi at spille fodbold, da han var dreng? Og vidste du, at Einsteins øjne blev brugt som model til Yoda fra Stjernekrigen, for at han skulle se klog ud? Bliv klog på den sjove og platte måde med Jacob Riising

Find bogen som lydbog her

 

clatronic-candyflossmaskine mandelgave 2018 mandelgave til børn 2018

Candyfloss maskine

Den er et sikkert hit herhjemme! Maskinen er perfekt til fredagshygge på højt plan eller til en god film. Du og børnene kan nemt øve dig på at lave den perfekte candyfloss. Du hælder sukker i maskinen og brug gerne farvet sukker for at få en farverig candyfloss og brug en af de 10 træpinde for at fange tråden som kommer ud af maskinen.

Gå til shop

 

 

LÆS OGSÅ: Mandelgave idéerne fra 2016

 

Vidste du i øvrigt at legen med en mandelgave, siges at stamme fra de finere franske kredse – helt tilbage fra 1500-tallet. Dengang var det ikke en mandel, men en bønne og den blev bagt ind i brød som man fik ved fejringen af de hellige tre Konger. Den der fandt bønnen fik så “en konges privilegier” og selvfølgelig udnævnt til Konge. I Danmark er legen dateret helt tilbage til 1800-tallet. I Danmark har vi skiftet bønnen ud med en mandel, skiftet brødet ud med ris-ala-mande og skiftet højtiden fra Hellige tre kongersdag til juleaften. Dengang da traditionen blev dansk, var det normalt at gaven var et kys eller en dans af/med vinderens udkårne. Først senere er mandelgaven blevet en faktisk og fysisk gave. Den mest klassiske mandelgave er selvfølgelig en marcipangris – som I vores optik både er klassisk og retro og kan derfor sagtens anvendes som årets mandelgave 2018.

Indlægget Mandelgave til børn 2018 – 6 idéer til årets mandelgave til børn indeholder relevante affiliatelinks

error: Content is protected !!