Lykketrold – relancering af dansk design

lykketrold udvalg relancering af dansk design alletiders gave

Lykketrold – Den danske Gjøltrold vender tilbage

Kan du genkende denne søde trold med det karakteristiske strithår? her på redaktionen kan vi huske dem fra vores barndom og nu ser vi at disse lykketrolde er vendt tilbage i de danske hjem og på gavebordene. I weekenden var vi til barnedåb og her så vi denne seje lykketrold på gavebordet. Det er tanken at barnet fremover skal have flere af dem – som samleobjekter.

Lykketrolden, som havde sin storhedstid i 1960’erne, er tilbage! Den verdensberømte trold relanceres nu i en moderne udgave i anledning af, at det er 100 år siden at Lykketroldens skaber, Thomas Dam, blev født.

Relanceringen af Lykketrolden omfatter en kollektion af 15 forskellige trolde i 3 størrelser. Der er udviklet en troldemor, en troldefar og en troldeunge. De er lavet af special keramik og derefter malet. Håret er ægte fåreskind, og er derfor unikt på hver enkelt trold. Denne trold er krom og er 12 cm høj.

lykketrold dansk design alletiders gave

Lykketroldene har alle et dansk pas med i æsken, og filtpuder under fødderne, så de står sikkert på alle overflader. – Perfekt som samleobjekt eller lykkebringende gaveidé. En lykketrold kan købes fra 160-400 kr. alt efter størrelse og farve og kan købes her

I 2016 kommer Lykketroldene desuden på det store lærred, når DreamWorks giver dem nyt liv i en animationsfilm.

 

Historien om Lykketrolden
Ifølge de gamle eventyr har trolde magiske evner. De elsker at få dig til at smile og være glad. Nogen siger, at trolde også bringer held – det gælder også den originale lykketrold, som siges at bringe masser af held til sin ejer.

Lykketroldens skaber, Thomas Dam, blev født i 1915 og kom fra Gjøl, en lille by ved Limfjorden. Han skabte i løbet af sit liv en række enestående kunstværker, bl.a. den verdensberømte trold, som både er kendt som Lykketrold, Gjøltrold, Dam trold og Good Luck troll.

Lykketrolden et statussymbol som lykkebringer. Lykketrolden var med da den første kvindelige pilot, Betty Miller, krydsede Stillehavet. Betty Miller blev efterfølgende inviteret til at møde den daværende præsident J.F. Kennedy, og han spurgte hende: “var det ikke frygtelig ensomt at flyve så langt?”. Til det svarede Betty Miller: “nej, jeg havde min Lykketrold med på rejsen”.

 

Indlægget Lykketrold – relancering af dansk design indeholder affiliatelink


1 Response

  1. 11/17/2016

    […] Husk også at læse indlægget med fokus på relanceringen af lykketrolden. Relanceringen af Lykketrolden omfatter en kollektion af 15 forskellige trolde i 3 størrelser. Der er udviklet en troldemor, en troldefar og en troldeunge. De er lavet af special keramik og derefter malet. Håret er ægte fåreskind, og er derfor unikt på hver enkelt trold. Læs med her. […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
FACEBOOK