Hjemmelavede påskeæg med dadler

hjemmelavede påskeæg med dadler, hjemmelavede sunde påskeæg, spiselig værtindegave, forslag til nem værtindegave, gave til mor, gave til mormor, gave til den søde tand, gave til chokoladeelskeren, alletiders gave

De dejligste gaver at få er mange gange dem der kommer uventet og uden grund. Hjemmelavede gaver er altid noget der falder i god smag, og er en god gaveide til den søde tand, som værtindegave eller til personen der ikke ønsker noget.

Ingredienser

150 g mandler

15 dadler (jeg bruger juicy dates)

1 spsk kokosolie

1 spsk vand

Lidt salt

50 g chokolade til overtræk

 

Fremgangsmåde

  1. Blend mandlerne fint med et lille nip salt. Hvis man ønsker det kan man smutte mandlerne inden de blendes. Ellers kan de sagtens blendes med skallen, det vil blot give marcipanen et lidt mere rustikt look.
  2. Fjern sten fra dadlerne og blend dadlerne, kokosolie og vand sammen med de finthakkede mandler.
  3. Smelt chokolade over et vandbad.
  4. Tril dejen til påskeæg og vend dem i chokolade.
  5. Drys med fint pynt og sæt dem på køl til de skal spises. Jeg valgte at drysse mine påskeæg med farvet kokos. Fyld kokos i en plasticpose(r) – alt efter hvor mange farver du ønsker – tilsæt frugtfarve, og mas farven ind i kokossen. Påskeæggene kan også pyntes med tørrede hindbær, mandelflager mm.

Find et fint opbevaringsglas eller dåse til opbevaring og som gaveindpakning, bind evt. en sløjfe rundt om. Vil du forkæle modtageren yderligere, giv da gaven sammen med noget lækkert the eller kaffe.

Kilde: Alletiders Bagebog

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
FACEBOOK
SHARE