3 alternative pengegaver til konfirmanden

Skal du til konfirmation hos konfirmanden der har alt og mest af alt ønsker sig penge? Vi er generelt modstander af at smide X antal hundrede kroner i et kort og skrive “tillykke med konfirmaionen”. Det er simpelthen for nemt og idéen bag at give en gave, går lidt tabt. Omvendt så er det også tosset at komme med en indpakket gave som konfirmanden slet ikke ønsker sig – bare fordi man principielt er imod pengegaver.

De seneste gange vi har stået i konfirmation og pengeproblematikken har vi dog valgt at løse det på en lidt anden måde, end kontanter i et kort. Vores idéer til alternative pengegaver til konfirmanden får du her. Vi håber der er idéer der kan inspirere dig.

 

Øremærket penge

Det kræver lidt forberedelse (mere end kortet med kontakter), men så er du sikret at pengegaven bliver brugt enten fornuftigt eller på præcis, dét som konfirmanden ønsker sig allermest.

Vi har i fællesskab med forældrene oprettet en bankkonto i konfirmandens navn – øremærket til kørekort. Konfirmanden var 15 år og 2½ år senere skulle han igang med at tage kørekort. Kontoen blev lukket, så den gav ok med renter og der kunne kun hæves beløb på kontoen der matcher de kvitteringer der kunne fremvises fra køreskole.

Til en anden konfirmation vidste vi at konfirmanden fik en fodboldrejse til Barcelona, af sine bedsteforældre. Derfor fik konfirmanden euro i kontanter, så han havde lommepenge med til Spanien. På den måde bliver pengene en gave der kan bruges i forbindelse med en anden gave.

Aktieralternative pengegaver konfirmation konfirmandgave

Aktier som gave er ikke kun forbeholdt konfirmanden der interesserer sig for det finansielle marked, men en gave der på længere sigt kan blive langt større end det givne beløb. Aktier som gave kræver oprettelse af et depot i konfirmandens navn (i samarbejde med forældrene). Vi ved af erfaring at det nemmeste og billigste aktiedepot findes hos nordnet, men det er selvfølgelig også muligt at oprette et depot i konfirmandens egen bank. Hos nordnet findes aktieskole og blanketter til oprettelse af aktiedepot for mindreårige. Det foregår således at depotet har tilknyttet en konto. Penge til aktier indsættes til kontoen og aktierne købes og ligges i depotet. Konfirmanden får adgang til begge dele og kan herefter købe og sælge aktier. Vi valgte at købe aktier der havde konfirmandens interesse (Cola og fodboldaktier), de er siden blevet solgt og han ejer nu aktier i medicinalindustrien.

Med aktierne har konfirmanden fået sig en ny hobby og vi har fået en mulighed for at give flere aktier som fremtidige gaver, via kontoen.

 

Gavekort

Vi har også købt gavekort som alternativ til pengegaver, til butikker der sælger præcis dét som konfirmanden sparer op til eller drømmer om.

Det kan være gavekort til sportsudstyr eller kursus i konfirmandens store passion eller interesse. Idéer der oplagte til konfirmander findes her:

Hvis du ønsker at give konfirmanden en alternativ pengegave, så snak med forældrene. De ved ofte hvad konfirmanden ellers får af gaver og om din idé er god.

2 Responses

  1. 02/15/2016

    […] At give en pengegave (læs mere og pengegaver til konfirmanden her) […]

  2. 03/06/2017

    […] Årets konfirmationer står snart for døren for mange konfirmander rundt om i landet. Konfirmation er en stor dag for både piger og drenge og det er sjældent en dag der går stille hen. Gaver til en konfirmation er som regel en udfordring. De fleste konfirmander ønsker sig nemlig penge, så de selv kan købe, hvad de har lyst til. Vi har tidligere givet 3 forskellige bud på alternative pengegaver til konfirmanden – læs med her. […]

error: Content is protected !!